KÜTAHYA / ASLANAPA - Aslanapa Anaokulu

Ock

27 Eylül 2019 Cuma günü okulumuzda Dünya Okul Sütü Gününü çeşitli etkinliklerle kutladık.Süt içmenin faydalarıyla ilgili çocuklar bilinçlendirildi.Bununla ilgili hikayeler okundu.Sütün Yararlarıyla ilgili şir ve şarkılar söylendi.Sanat etkinlikleri yapıldı.

Ekm

5-6 Eylül Okul Öncesi Uyum Haftasında Öğrenci ve velilerimizle etkinlikler yapıldı.

Ock

23 Mayıs 2019 Perşembe günü okulumuzun bahçesinde veliler ve çocuklarla  birlikte oyunlar oynandı. Hikaye etkinliği yapıldı. Çocuklar okul bahçesinde inceleme ve gözlem yaptılar.

Ock

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılında, Aslanapa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Aslanapa Müftülüğü protokoluyla okulumuzda açılan Kuran Kursu'nun Yıl Sonu Töreni Yapıldı.Kuran Öğretmeni Züleyha BAŞ'ın hazirladığı programı İlçe Protokolü ve Velilerimiz izlediler.Çocukların yıl boyunca yaptıkları etkinlikler sergilendi.Çocuklar öğrencikleri duaları sureleri okudular.Hazırladıkları gösterileri sundular.

Ock

Dil ve sanat etkinlikleri ile oyun sırasında trafik ve trafikle ilgili konulara (trafik sembolleri, trafik kuralları, kırmızı ışıkta durma,yeşil ışıkta geçme,taşıtlara binerken sıra ile binme v.b.)yer verilmiştir.Çocuklar oyun alanında büyük legolarla Trafik Pisti oluşturmuştur.Trafik işaret ve levhaları konularak oyunlarla ve drama çalışmalarıyla uygulamalı olarak Trafik Bilinci kazandırılmaya çalışılmıştır.Emniyet Kemeri takmanın önemini vurgulamak için oyuncak bebeklerle ''Emniyet Kemeri takmazsak Neler Olur?'' deneyi yapılmıştır.'' Ilgın'ın Dünyası Trafik Ülkesi'' çizgi filmiyle çocuklar bilinçlendirilmiştir.

Nis

2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılında Başvurusunu Yaptığımız Beslenme Dostu Okul Başvurumuz Yapılan Denetleme Sonucu Uygun Bulunmuştur.2018 Ekim Ayında Beslenme Dostu Okul Sertifikamızı Aldık.

Ock

23 Nisan 2019 Salı günü ilçemizde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Törenine 5 Yaş Sınıfımız ''Balta'' ronduyla katıldı.

Nis

Okulumuz öğrencileri kendi ilimizin özelliklerini çeşitli etkinliklerle tanıdı.İlimizin geleneksel el sanatlarını Aslanapa Halk Eğitim merkezinde bulunan Nakış ve İğne Oyası kurslarını ziyaret ederek nasıl yapıldığını incelediler.Aslanapa Halk Eğitim merkezi Çini öğretmeni Neşe AKKOÇ okulumuza gelerek miniklerimize çini sanatını tanıttı ve çocuklarla birlikte çini yaptı. Okulumuzda yöresel gıdaların ve el sanatlarının bulunduğu mini sergi yapıldı.Yöresel kıyafetler giyilerek Kütahyalılar Günü yapıldı.İlimizin tarihi ve tursitlik yerleri hazırlanan videoyla çocuklara tanıtıldı.

Nis

Okulumuz 4 Yaş ve 5 Yaş sınıfları meslek tanıtımı kapsamında 20 Şubat 2019 Çarşamba günü ilçemizde bulunan bazı kamu kurumlarını ve esnaflarını ziyaret ettiler. İlçe Jandarma Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Postane , Yemek Şirketi, Merkez Camii, Tuhafiye ve Berberi ziyaret ederek meslekleri inceleyip gözlemlediler.

Nis

Farklı kültülerin özelliklerini tanıma kapsamında Mart ayı içerisinde her hafta çarşamba günleri farklı bir ülkeyi tanıdık.Ülkelerin tanıtım videoaları izlendi.Sanat etkinlikleri yapıldı.Yöresel müzikleriyle dans edildi.Sergi oluşturuldu.

Mrt

25 Mart 2019 Pazartesi günü Kütüphaneler Haftası nedeniyle Aslanapa Ortaokulu´nda bulunan Z Kütüphaneyi ziyaret ettik.

Mrt

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı.Dünya Tiyatrolar Gününü bu yıl erken kutladık.Okulumuz öğretmen öğrenci ve velileriyle birlikte ´´ Benim Güzel Papuçlarım´´ çocuk tiyatrosunu izledik.Kütahya Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sergilediği ´´ Benim Güzel Papuçlarım´´ adlı çocuk tiyatrosunu izledik.

Nis

Okulumuzda 3 Aralık 2018 Pazartesi Günü Dünya  Engelliler Günü nedeniyle farkındalık oluşturma amaçlı etkinlikler yapıldı.

Nis

09 Kasım 2018 Cuma günü Atatürk´ün ölümünün 80. yılı münesebetiyle okulumuzda çeşitli etlinlikler yapıldı.Atatürk´ün hayatının anlatıldığı Slayt Gösterisi izlendi.Sanat etkinliklerinde çocuklar tarafından hazırlanan çelenkler okulumuz bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne konuldu.Atatürk´le ilgili şiir ve şarkılar söylendi.

Nis

Okulumuzda 8 Kasım 2018 Perşembe günü Lösemili Çocuklarla İlgili Farkındalık Oluşturma Amaçlı çeşitli etkinlikler yapılarak farkındalık oluşturuldu.