KÜTAHYA / ASLANAPA - Aslanapa Anaokulu

Şbt

5 Yaş Sınıfı  Öğrencilerimiz 17-18-19 Şubat tarihlerinde Düğme Dikme Projelerini gerçekleştirdiler. İsimlerinin baş harflerinin yazılı olduğu kasnağa gerilmiş kumaşlara düğme diktiler. Çocuklar etkinliğe severek katıldılar ve etkinlik sırasında eğlendiler.Çalışma başarıyla tamamlandı.

Şbt

Okulumuzda 11 Şubat 2020 Salı günü veli ve öğrencilerimize İl Afet Müdürlüğü tarafından Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Ock

2019 2020 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sona Erdi.Öğrencilerimiz Gelişim Raporlarını Aldılar.

Ock

16 Ocak 2020 Perşembe günü okulumuzda Kendi Masal Kahramanlarımızdan Keloğlan Projemizin sunumu yapıldı.Keloğlan temalı sanat etkinlikleri yapıldı.Çocuklar evde aileleriyle birlikte hazırladıkları Keloğlan Masallarını anlattılar.Ailerin hazırladıkları Keloğlan kostümlerini giydiler.4 Yaş ve 5 Yaş sınıfları Keloğlan Şarkısını söylediler.Keloğlan Masalı okunarak çocuklarla masalla ilgili sohbet edildi.

Ock

30 Aralık 2019 tarihinde '' Nasreddin Hoca Projesi'' sunumu yapıldı. Nasreddin Hoca tanıtıldı.Nasreddin Hoca ile ilgili yapılan sanat etkinlikleri sergilendi.Çocuklarımızın aileleriyle birlikte hazırladıkları Nasrettin Hoca kostümleriyle Nasrettin Hoca Defilesi Yapıldı.Çocukların aileleriyle birlikte hazırladıkları Nasrettin Hoca fıkraları çocuklar tarafından anlatıldı.4 Yaş ve 5 yaş sınıflarının hazırladıkları Nasrettin Hoca şarkıları drama şeklinde canlandırılarak söylendi.

Ock

12-18 Aralık 2019 tarihlerinde vitamin şenlikleri yerli malı kullanımının önemi ,yerli malı kodları nedir , turşu kurma gibi etkinliklerle Yerli Malı Haftasını kutladık.

Ock

14 Kasım 2019 Perşembe günü okulumuzda Dünya Diabet Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.Sanat etkinlikleri yapılarak panoda sergilendi.Diabetle ilgili slayt ve videolar izletildi.Çocuklarla sohbet edildi.13 Kasım 2019 Çarşamba günü Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri okulumuza davet edilerek çocuklara, öğretmen ,okul idaresi, yardımcı personel ve velilerimize Diabet ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi verdiler.Broşürler dağıtıldı.

Ock

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü sebebiyle 11 Kasım 2019 Pazartesi günü okulumuzda Atatürk'ü Anma Programı yapıldı.Atatürk'ün Hayatı slayt gösterimi yapılarak Atatürk'ün hayatı ile ilgili çocuklarla sohbet edildi.4 Yaş ve 5 Yaş Sınıfı öğrencileri hazırladıkları Atatürk konulu şiirleri ve şarkıları söylediler.''Atatürk ve Küçük Çoban'' hikayesi okundu.Öğrencilerimizin sanat etkinliklerinde hazırladıkları Atatürk Posteri ve Çelengi panolara asıldı.

Ock

05 Kasım 2019 Salı Günü Okulumuzda Toplum Sağlığı Merkezi Görevlileri Tarafından Öğretmen ve Velilerimize Disleksi Eğitimi Verildi.

Ock

31 Ekim 2019 Cuma günü okulumuzda Kızılay Haftası kutlandı.Kızılay konulu şiir ve şarkılar söylendi.Kızılay'ın sitesinden indirilen tanıtım çizgi filmleri izlendi.Kızılayla ilgili sanat etkinlikleri yapıldı.

Ock

28 Ekim 2019 Pazartesi günü okulumuzda Cumhuriyet Bayramını kutladık.4 Yaş ve 5 Yaş sınıflarının hazırlamış olduğu Cumhuriyet konulu şiir ve şarkılar söylendi.

Ekm

16 Ekim Çarşamba Dünya Gıda Günü nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.Açlık, israf, yeterli ve dengeli beslenme konuları ile ilgili çocuklarla sohbet edildi.Sağlıklı ve Sağlıksız yiyeceklerle ilgili kesme yapıştırma etkinlikleri yapıldı.5 Yaş Sınıfı İsraf şarkısını söyledi.4 Yaş Sınıfı öğrencilerimiz Ekmek şarkısını söylediler.

Ekm

15 Ekim 2019 Salı Dünya El Yıkama Gününde Aslanapa Devlet Hastanesi Sağlık Personeli tarafından öğrencilerimize  El Yıkama(Hijyen) eğitimi verildi.El yıkama ile ilgili broşürler dağıtıldı.

Ekm

İlçemizde 7-13 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinliklerine 5 yaş sınıfımızla katıldık.İlçemiz Futbol Sahasına hazırladığımız parkurla çocuklarımız spor oyunları oynadılar.Bu imkanı bize sağlayan Aslanapa Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Turhan YAVUZ' a ve Futbol Sahasına gitmemiz için servis ayarlayan Aslanapa Belediye Başkanımız Sayın Gökhan GÜREL'e çok teşekkür ederiz.

Ekm

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde Aslanapa Anaokulu öğrenci öğretmen ve velileriyle birlikte ilçe içerisinde yürüyüş yapıldı.Fiziksel Aktivitenin önemine dair broşürler dağıtıldı.Fiziksel aktivitenin sağlığımızın için ne kadar gerekli olduğu yönünde bilinçlrndirme amaçlı farkındalık oluşturuldu.