KÜTAHYA / ASLANAPA - Aslanapa Anaokulu

Nis

Okulumuz öğrencileri ilçemiz kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphane Memurumuz Zeynep KURT hanım bizi çok iyi karşıladı. Öğrencilerimiz kütaphanede kitapları inceleyerek çok mutlu oldular.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine Bağımlıkla Mücadele Eğitimleri kapsamında sağlıklı yaşama ve tenoloji bağımlılığı üzerine kurs düzenlendi.

Ekm

9 - 24 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen AB Kod Haftası etkinliklerine katıldık.

Tem

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı İlçemiz Orman Haftası Etkinliklerine Okulumuz Öğrencileri de Kuş Yuvası Boyama Etkinliği ile Katıldılar.Öğrencilerimizin Boyadığı Kuş Yuvaları İlçe Merkezindeki  ve Okulumuz Bahçesindeki Ağaçlara Asıldı.Etkinliğe Katılan Öğrencilerimize İlçe Kaymakamımız Sayın Özgür PELVAN Hediyeler Verdi.İlçemizdeki Orman Haftası Etkinliklerine Okulumuzu da  Dahil Eden İlçe Kaymakamımız Sayın Özgür PELVAN' a teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Nis

29 Mart Pazartesi günü okulumuzda Kütüphaneler haftası nedeniyle etkinlikler yapıldı.Çocuklar kitapları incelediler.Anadolu Masalları  anlatıldı.Hikayeler okundu.Dünyanın en büyük 10 Kütüphanesinin tanıtıldığı video izlenildi.Kitap ayraçları yapıldı.

Nis

Dünya Tiyatrolar günü kutlandı.

Mrt

22 Mart 2021 pazartesi günü çam tohumlarımızı ektik.Can Sularını verdik.Orman haftasını çeşitli etkinliklerle kutladık.

Mrt

2020 2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem ''TÜRK BÜYÜĞÜNÜ SEÇ TANIT '' eTwinning Projesi.

Çocukların kendi kültürünün büyüklerini tanıması, eserleri hakkında fikir edinmesi için onların yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun şekilde Türk Büyüklerini tanımaya bir giriş yapmak için bu projeyioluşturduk.Çocuklar projeye ilgiyle katıldılar.Projemizin büyük bölümü uzaktan eğitim döneminde gerçekleşti.Aile katılımlarına velilerimiz ilgiyle katıldılar.Seçtikleri Türk Büyüklerini çocuklarıyla birlikte araştırırken eğlendiler.Kostümler hazırlayıp afişler yaptılar.

Mrt

22 Mart 2021 pazartesi günü okulumuzda Dünya Su Günü olması nedeniyle etkinlikler yapıldı.Suyun yaşamımız için ne kadar değerli olduğu israf edilmemesi gerektiği üzerinde duruldu.

Mrt

Beslenme Dostu Okulumuzda 11 Mart 2021 perşembe günü Dünya Tuza Dikkat Haftası olması sebebiyle aşırı tuz tüketiminin zararları konusunda çocuklar bilinçlendirildi.Ayrıva hazırlanan broşürler velilere gönderilerek aşırı tuz tüketimi konusunda farkındalık oluşturuldu.

Mrt

12 Mart 2021 Cuma günü okulumuzda İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri Yapıldı.Öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını ezberden sırayla okudular.Mehmet Akif Ersoy'un Hayatını ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlatan Çizgi filmler izlendi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart 2021 Perşembe günü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106.Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle  etkinliklikler gerçekleştirildi.

Mrt

Herhangi bir Deprem ya da Yangın anında binayı tahliye ettikten sonra okulumuz bahçesinde bulunan Yumuşak Zemin okulumuzun toplanma alanıdır.

Mrt

25 Şubat 2021 Perşembe günü öğrencilerimize Afet Eğitimi verildi.Doğal Afetler nelerdir? Deprem Yangın Sel Fırtına gibi doğal afetlerle karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği uygulamaları olarak aktarıldı.Doğal Afetlerle ilgili çizgi film, videolar ve hikaye kitaplarından yararlanıldı. 01 Mart 2021 Pazartesi günü saat 11:00 de okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.Tatbikat başarıyla tamamlandı.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 26 Şubat 2021 cuma günü okulumuzda 4 yaş ve 5 yaş sınıflarımıza KBRN eğitimi verildi.İkaz Alarm ( Sarı İkaz-Kırmızı İkaz-Siyah İkaz) sesleri tanıtıldı.İkaz Alarm sesleri alındığında yapılacaklar anlatılarak tatbikat yapıldı.